1e consultatie

Een eerste afspraak in onze praktijk is in de eerste plaats een kennismakingsgesprek. In dit uur nemen we graag de tijd om je verwachtingen en je hulpvraag te verkennen.

We bekijken samen je eet- en levensstijl en bespreken wat de verwachtingen van de begeleiding zijn. Eventueel kunnen er enkele metingen volgen indien dit relevant en gewenst is. Na dit verkennend gesprek helpen we je al op weg in de richting van je doel. Deze eerste consultatie duurt ongeveer een uur.

2e consultatie

In de tweede afspraak geven we je een goede basis mee van een gezonde en evenwichtige voeding. We stippelen een traject uit dat er voor iedereen anders uitziet. We werken namelijk graag met een persoonlijke aanpak en houden rekening met je wensen, voorkeuren en mogelijkheden. We overlopen ons plan van aanpak om je doelstellingen te bereiken. We voorzien ruimte voor eventuele vragen. Deze consultatie duurt ongeveer een uur.

Opvolgconsultaties

De vervolgafspraken kunnen op verschillende manieren worden ingevuld, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeuren. Zo kunnen we bijvoorbeeld praktische tips bespreken, recepten beoordelen, etiketten (leren) lezen, boodschappenlijstjes samenstellen of weekmenu’s opmaken,.. Deze consultaties bieden je eveneens de mogelijkheid om eventuele valkuilen of moeilijkheden te bespreken.

Het uiteindelijke doel van deze consultaties is op eigen benen te kunnen staan en zelf overwogen keuzes te kunnen maken binnen een gezonde en evenwichtige voeding. We streven naar het behoud van een gezond lichaamsgewicht door een aanpassing van levensstijl op lange termijn. Deze afspraken duren 20 minuten tot een half uur.